Cum sa facem profit cu cripto-arbitraj
Poate că v-ați gândit că aceste diferențe oferă oportunități excelente pentru arbitraj. Cu toate acestea, s-ar putea ca acest lucru să nu fie atât de simplu pe cât pare. Să aruncăm o privire la ce este cripto-arbitrajul și cum se…
Dacă ați fost în jurul lumii cripto pentru o perioadă de timp, probabil ați observat diferențele de preț dintre diferitele piețe și burse criptografice. Chiar și cel mai lichid activ digital, Bitcoin, se tranzacționează pe piețe separate, la prețuri diferite. Mai mult, este posibil să vă fi trecut prin minte că aceste diferențe oferă oportunități excelente pentru tranzacțiile de arbitraj. Cu toate acestea, s-ar putea ca acest lucru să nu fie atât de ușor pe cât pare la prima vedere.
Să analizăm ce este cripto-arbitraj și cum funcționează de fapt.
Ce este cripto-arbitraj?
În multe privințe, cripto-arbitrajul este similar cu arbitrajul în materie de bani sau sport. Ideea de bază este simplă: încercați să profitați de diferențele de preț pentru același activ pe diferite piețe sau burse.
Dacă aveți nevoie de o definiție, Investopedia descrie arbitrajul ca fiind „cumpărarea și vânzarea simultană a unui activ pentru a profita de pe urma unui dezechilibru de preț”. Este o tranzacție care permite obținerea unui profit profitului profitând de diferențele de preț ale acelorași instrumente financiare sau ale unor instrumente financiare similare pe diferite piețe sau sub diferite forme.”
Cu alte cuvinte, cumpărați la un preț scăzut și vindeți la un preț ridicat!
Diferențele de preț ale criptomonedelor pot fi semnificative de la o bursă la alta. Acest lucru oferă comercianților o modalitate legală de a profita de pe urma inconsecvențelor de preț.
Există trei moduri diferite de a face arbitrajul criptomonedelor:
1). Arbitrajul obișnuit, în care aceleași active digitale sunt cumpărate și vândute pe burse diferite, cu diferențe mari de preț. 2). Arbitrajul triunghiular, în cazul în care există diferențe de preț între trei valute la aceeași bursă. Încercați să profitați de diferențele de preț prin conversii multiple. De exemplu, cumpărați BTC în USD, vindeți BTC în ETH și convertiți ETH înapoi în USD. 3). Arbitrajul automatizat. Unele companii sunt specializate în furnizarea de instrumente pentru arbitrajul automat al criptomonedelor. De exemplu, unul dintre liderii din această nișă este ArbiSmart, care oferă o modalitate rapidă de a depune bani, de a selecta un plan și de a profita de arbitrajul automat.
În timp ce toate abordările sunt legale și pot fi profitabile, poate fi mai dificil de identificat oportunitățile de arbitraj triunghiular în cadrul tranzacției. Dimpotrivă, un volum mare de tranzacționare pe aceeași bursă v-ar putea permite să profitați de reduceri atractive ale comisioanelor, care pot avea un impact pozitiv asupra profiturilor dumneavoastră. De departe, cel mai simplu mod de a te angaja în arbitrajul criptomonedelor este să folosești un software de arbitraj de la terți, dar atunci trebuie să fii foarte atent la furnizorul tău de servicii și la costul serviciilor sale.
Pentru simplificare, vom folosi următoarele exemple, care implică arbitrajul obișnuit.
Este de la sine înțeles că arbitrajul criptomonedelor funcționează cel mai bine atunci când se tranzacționează cantități mai mari. Cantitățile mai mici pot avea ca rezultat profituri mici care nu merită să investească timp. De fapt, arbitrajul criptomonedelor poate fi o afacere foarte profitabilă, dar numai dacă vă faceți cercetările, estimările și calculele.
Cum se calculează costurile și profiturile arbitrajului criptomonedelor?
Fiecare caz este puțin diferit, dar, în general, trebuie să luați în considerare următoarele costuri:
Comisioanele pentru cumpărător și cumpărător la bursa de cumpărare (bursa 1).
Comisioane de tranzacție (retragere) (schimbul 1).
Comisioanele de depunere la bursa de vânzare (bursa 2) (dacă este cazul).
Comisioanele Maker și Taker pe bursa de vânzare (Bursa 2).
Taxe de retragere finală sau taxe de „colectare” (2).
În plus, există o serie de alte variabile pe care ar trebui să le luați în considerare:
Volatilitatea pieței. Unele monede fluctuează mai mult decât altele, iar prețurile lor se pot schimba mai repede decât credeți.
Taxele și reglementările din jurisdicția dumneavoastră. Este ușor de uitat că trebuie să plătiți impozite pentru tranzacțiile cu criptomonede. Deși reglementările variază de la o regiune la alta, puteți estima valoarea taxelor pe care va trebui să le plătiți pentru fiecare tranzacție, calculând costurile de arbitraj și profiturile potențiale.
Cripto-arbitraj poate fi foarte profitabil dar trebuie sa luati in calcul cat mai multe variabile pentru a nu iesi pe minus.
Pingback: Sunt roboții de tranzacționare cripto legitimi? - Crypto Romania