Stiri

Bitcoin – Upgrade-ul soft fork Taproot aproape complet

In urmatoarele zile blockchain-ul Bitcoin va fi supus unui upgrade soft fork in numele actualizarii Taproot, ce are ca scop imbunatatirea eficientei, confidetialitatii si a capacitatii de a creea contracte inteligente a retelei.

 

Taproot este prima actualizare majora a retelei Bitcoin din august 2017, ce a dus la introducerea Segregated Witness (SegWit) si lansarea Ligtning Network. In timp ce versiunea anterioara a urmarit sa repare maleabilitatea tranzactiilor si sa imbunatateasca scalabilitatea retelei Bitcoin, upgrade-ul Taproot urmareste sa reinoiasca eficienta tranzactiilor, confidetialitatea si sa sustina initiative de a creea contracte inteligente.

 

Actualizarea Taproot va introduce Merkelized Abstract Syntax Tree (MAST), care adauga o conditie ce va permite expeditorului si destinatarului sa semneze impreuna o tranzactie de decontare.

 

In plus Taproot va implementa, de asemenea, Schnorr Signature, un algoritm ce va permite utilizatorilor sa adune mai multe semnaturi intr-o tranzactie, reducand diferenta vizibil inerenta dintre tranzactiile obisnuite si cele multisig.

 

Schema Schnorr de semnatura poate fi folosita si pentru a modifica cheiile publice si private ale utilizatorului, intr-un mod care poate fi verificabil pentru a confirma legitimitatea fiecarei tranzactii in parte.

 

Predictie pret Bitcoin dupa upgrade-ul Taproot :

 

Fiecare uprgrade major aduce o imbunatire a retelei Bitcoin, asa ca este de asteptat ca pretul Bitcoin sa creasca in urmatoarele zile dupa upgrade. Dar trebuie sa dati o mare atentie faptului ca upgrade-ul sa nu aiba un impact foarte mare asupra retelei si atunci investitorii sa isi piarda increderea in Bitcoin si sa puna o presiune imensa pe vanzare, ceea ce va duce la o scadere drastica a pretului Bitcoin de tranzactionare.

 

In anumite cercuri sunt zvonuri ca odata cu upgrade-ul Taproot, reteau Bitcoin va introduce si Bitcoin NFT. Ceea ce se traduce pe capacititatea retelei de a permite, creearea, detinerea si vanzare de NFT-uri pe blockchain-ul Bitcoin. Daca zvonurile sunt adevarate, pretul de tranzactionare a Bitcoin va cunoaste o crestere imensa.

 

Deocamdata sunt doar zvonuri si vom descoperi mai multe pe 14 noiembrie 2021. Atunci cand este preconizat ca upgrade-ul sa fie gata. Atentie, evitati sa tranzactionati Bitcoin, cu cateva ore inainte si cateva ore dupa upgrade, deoarece este posibil sa va fiedeti fondurile!

 

In urmatorul articol vom oferii mai multe detalii despre zvonul Bitcoin NFT si despre cat de importatnt ar fi pentru toti cei care tranzactioneaza Bitcoin si vor sa intre in lumea NFT!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *