Blockchain : Ce este si avantaje

Criptomonedele precum Bitcoin și Ethereum sunt alimentate de o tehnologie numită blockchain. Un blockchain este o listă de tranzacții pe care oricine le poate vedea și verifica. Blockchain-ul Bitcoin, de exemplu, conține o înregistrare a fiecărui moment în care cineva a trimis sau a primit bitcoin. Criptomonedele și tehnologia blockchain care le alimentează fac posibilă transferul de valoare online fără a fi nevoie de un intermediar, cum ar fi o bancă sau o companie de carduri de credit.

Imaginați-vă o alternativă globală și deschisă la fiecare serviciu financiar pe care îl utilizați astăzi, accesibil doar cu un smartphone și o conexiune la internet.

Aproape toate criptomonedele, inclusiv Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash și Litecoin, sunt securizate prin intermediul rețelelor blockchain. Ceea ce înseamnă că acuratețea lor este verificată constant de o cantitate imensă de putere de calcul.

Lista tranzacțiilor conținute în blockchain este fundamentală pentru majoritatea criptomonedelor, deoarece permite efectuarea de plăți sigure între persoane care nu se cunosc fără a fi nevoie să treacă printr-un verificator terță parte, cum ar fi o bancă.

Datorită naturii criptografice a acestor rețele, plățile prin blockchain pot fi mai sigure decât tranzacțiile standard cu cardul de debit / credit. De exemplu, atunci când efectuați o plată Bitcoin, nu este necesar să furnizați informații sensibile. Aceasta înseamnă că există un risc aproape zero ca informațiile dvs. financiare să fie compromise sau să vă fie furata identitatea.

Tehnologia blockchain este, de asemenea, interesantă, deoarece are multe utilizări dincolo de criptomonede. Blockchain-urile sunt utilizate pentru a explora cercetarea medicală, pentru a îmbunătăți acuratețea dosarelor medicale, pentru a raționaliza lanțurile de aprovizionare și multe altele.

Care sunt unele avantaje ale blockchain-urilor?

Sunt globale: ceea ce înseamnă că criptomonedele pot fi trimise pe toată planeta rapid și ieftin.

Acestea sporesc confidențialitatea: plățile cu criptomonedă nu necesită includerea informațiilor dvs. personale, care vă protejează împotriva pirateriei sau a furării identității.

Sunt deschise: deoarece fiecare tranzacție din rețelele de criptomonede este publicată public sub forma blockchain-ului, oricine le poate analiza. Acest lucru nu lasă loc pentru manipularea tranzacțiilor, schimbarea ofertei de bani sau ajustarea regulilor la mijlocul jocului. Software-ul care constituie nucleul acestor valute este gratuit și open-source, astfel încât oricine poate revizui codul.

Care este principalul avantaj al blockchain-urilor față de vechiul sistem financiar?

Gândiți-vă cât de mult din viața dvs. financiară are loc online, de la cumpărături la investiții – și cum fiecare dintre aceste tranzacții necesită o bancă sau o companie de carduri de credit sau un procesator de plăți precum Paypal în mijlocul acesteia. Blockchain-urile permit ca aceste tranzacții să aibă loc fără intermediar și fără costurile și complexitatea adăugate.

Bitcoin este un blockchain?

Bitcoin este o formă de bani digitali. Iar tehnologia care o face posibilă este un blockchain.

Câte tipuri de blockchains există?

Mii, de la cele care alimentează Bitcoin, Litecoin, Tezos și nenumărate alte monede digitale la un număr tot mai mare care nu are nimic de-a face cu banii digitali

2 comentarii la „Blockchain : Ce este si avantaje

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *