Este Bitcoin o bula?

Încă de la apariția Bitcoin, dar mai ales în urma saltului său de popularitate din 2017, au existat întrebări cu privire la faptul dacă este sigur să investești. Nimeni nu vrea să își piardă economiile de-o viață din cauza FOMO (Fear of Missing Out); prin urmare, una dintre cele mai frecvente întrebări pe care și le pun nou-veniții este: este Bitcoin o bula?

Este Bitcoin o bula?

Conform lucrării de o viață a lui Charles Kindleberger „Manias, Panics, and Crashes: A History of Financial Crises”, o bula financiară poate fi definită ca fiind „o creștere a prețurilor activelor care nu poate fi justificată de elementele sale fundamentale”.

Bula (bulele) Bitcoin

Cât de mult este Bitcoin o bula? Acest lucru este greu de știut, deoarece bulele sunt adesea identificate în mod concludent doar în retrospectivă, după ce a avut loc o scădere bruscă a prețurilor.

Deocamdată, mai multe lucruri sunt clare: fundamentele Bitcoin cresc rapid în fiecare an, deoarece există mii de dezvoltatori și colaboratori geniali cu sursă deschisă care lucrează din greu la îmbunătățirea zilnică a ecosistemului Bitcoin.

Pe de altă parte, Bitcoin verifică, cu siguranță, unele caracteristici ale unei bule, dar, de asemenea, a cunoscut în trecut numeroase cicluri speculative de creștere și descreștere (bule Bitcoin) și mai are încă un drum lung de parcurs până când va deveni o monedă stabilă.

Criptomonedele sunt fundamental diferite de activele tradiționale. Răspunsul la întrebarea „Este Bitcoin într-o bulă?” este complicat, deoarece, deși Bitcoin poate prezenta comportamente de bulă, de asemenea, nu a căzut încă complet, așa că nu putem ști cu siguranță.

Ar putea la fel de bine să fie o clasă de active tânără, care este menită să treacă prin numeroase bule de preț înainte de a se maturiza în cele din urmă.

Prin urmare, oricine dorește să își plaseze banii în bitcoin (BTC) ar trebui să respecte regula de aur: nu investiți niciodată mai mulți bani decât vă puteți permite să pierdeți.

Rețineți că bitcoin este primul activ digital rar de acest tip, astfel încât, în acest stadiu, este încă un experiment social destul de mult. Fiți rezonabili cu alegerile dumneavoastră, nu faceți FOMO și evitați să fiți absorbit într-o altă bulă a prețului bitcoin cu bani pe care nu vă puteți permite să îi pierdeți.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *