Stiri

Bitcoin – Consumul de energie electrica scade la nivelurile din noiembrie 2020

Energia electrica consumata anual de platforma blockchain Bitcoin a scazut cu aproape 60% de la varful sau din toate timpurile, inregistrat la jumatatea lunii mai, conform datelor din industrie.

 

Totalul estimat de energie electrica anual consumat de Bitcoin a scazut cu aproape 60% de la varful din toate timpurile inregistrat in luna mai de peste 143 terawati pe ora pana la 62 terawati pe ora la inceputul lunii iulie, potrivit datelor de la Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index (CBECI). Aceasta este cea mai mica rata a consumului de energie electrica inregistrata de la inceputul lunii noiembrie 2020.

 

In momentul redactarii acestui articol, consumul anual de energie electrica al Bitcoin este estimat la 67 TWh, in timp ce consumul maxim superior, sau cheltuielile maxime totale bazate pe ipoteza in cel mai rau caz se ridica la 162 TWh, in scadere fata de 520 TWh la mijlocul lunii mai.

 

Estimarea limitei inferioare, care corespunde cheltuielilor minime totale absolute de energie electrica bazata pe cea mai buna ipoteza conform careia toti minerii folosesc intotdeauna cele mai eficiente echipamente din punct de vedere energetic disponibile pe piata, a scazut de asemenea de la 47 TWh la 24 TWh.

 

In ciuda faptului ca autoritatile de reglementare globale continua sa dea vina pe Bitcoin pentru consumul excesiv de energie electrica catastrofa de mediu asociata, consumul de energie electrica al Bitcoin a scazut masiv potrivit datelor.

 

Dupa cum s-a raportat anterior, actiunea parabolica a Bitcoin care a condus pretul sau la peste 64.000$ in aprilie a condus la o crestere masiva a cantitatii de energie electrica consumata de minerii Bitcoin, provocand dezbateri majore asupra posibilului impact a criptomonedei asupra mediului. Bitcoin a cunoscut o scadere majora dupa ce CEO-ul Tesla, Elon Musk a suspendat platile in Bitcoin pentru achizitia de vehicule electrice pe 12 mai.

 

In conformitate cu pretul Bitcoin, consumul estimat de energie electrica al Bitcoin a scazut rapid de la anunt, determinat si de represiunea Chinei impotriva industriei miniere a criptomonedelor. Dupa inchiderea instalatilor de crypto-exploatare din Mongolia Interioara in luna aprilie, autoritatile chineze au aplicat o serie de interdictii inclusiv in provincii ce se bazeaza pe hidroenergie precum Sichuan, Yunnan, Xinjiang si Qinghai.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *