Romania, investitia in criptomonede si legalizarea lor

Anul 2021 din cauza pandemiei a devenit anul in care tot mai multi romanii au considerat ca investitia in criptomonede este o investititie de viitor. In fapt in anul 2021 romanii au fost printre cei mai mari investitori in criptomonde.

 

Criptomonedele devin din ce in ce mai atragatoare pentru romanii. Unii pentru speranta de a se imbogatii rapid si alti pentru ca au inceput sa vada din ce in ce mai mult ca este o tehnologie a viitorului, o tehnologie inovotativa mai ales datorita multiplelor posibilitati in care criptomonedele si blockchain-ul pot ajuta la modelararea viitorului.

 

Tehnologia blockchain este deseori confundata doar cu criptomonedele, nu este pe deplin neadevarat, tehnologia blockchain se bazeaza pe utilizarea criptomonedelor dar nu este numai asta, tehnologia blockchain poate avea multiple utilitati, de la cele financiare, educative pana la cele medicale si stintifice.

Multi considera investitia in criptomonede doar a specula o crestere sau o scadere de pret a anumitor criptomonede bazandu-se pe volatilitatea acestora, sperand la castiguri rapide.

 

Dar investitia in criptomonede nu este doar atat, criptomonedele sunt un activ, o investitie pe termen lung. Daca va uitati la pretul de acum 3-4 ani si la valoarea de acum a Bitcoin va veti da seama ca oricat de mult a scazut de la maximul istoric daca investeati acum 3-4 aveati un profit de peste 400-500%. Nici o alta investitie nu va putea aduce un profit mai bun, deci :

 

Investitia in criptomonede si cum investim?

 

Cum investim in criptomonede : putem alege sa investim in criptomonede alegand un sistem decentralizat sau un sistem centralizat in care va trebuii sa iti dai datele personale. Eu prefer a doua optiune deoarece iti ofera posibilitatea sa cumperi criptomonede usor si totodata sa si poti retrage usor pe card direct fara mari bataii de cap si cu comisioane foarte mici. Prefer sa aleg urmatoarele exchange-uri : Binance si Coinbase

 

Le prefer pentru ca sunt sigure, usor de utilizat si poti retrage oricand, iar investitia ta este in siguranta.

 

Dar ce inseamna pentru noi investitia in criptomonede? O investitie in criptomonede trebuie sa fie pe termen lung, asta daca dorim sa ii mai spunem investitie. Trebuie un plan de cel putin 3-5 ani pentru a avea un randament cat mai ridicat. Piata va fluctua, vom vedea cum criptomoneda in care am ales sa investim va creste foarte mult si vom fi tentati sa vindem rapid pentru un castig usor. Dar si o scadere abrupta si vom dorii sa vindem pentru a nu pierde si mai mult!

 

Atunci cand investim in criptomonede trebuie sa investim doar banii pe care nu ne bazam. Investim lunar o suma mica daca este nevoie.

 

Investitia in criptomonede iti poate aduce pe termen lung castiguri imense dar sunt situati in care si putem pierde totul.

 

Asa ca cel mmai bine este sa investim banii pe care ne putem permite sa ii pierdem!

 

Legalizarea criptomonedelor in Romania

 

Criptomonedele nu sunt interzise in Romania. Dar sunt nici pe deplin adoptate si acceptate. Putem cumpara, putem detine si putem vinde criptomonede din Romania. Dar este mai dificil sa le folosim in Romania.

 

Au aparut cripto ATM-uri in Romania dar nu ne putem duce la mall sau la orice magazin sa achizitionam ceva cu ele. Unele banci accepta sa cumperi si sa vinzi criptomonede. Altele doar sa cumperi, iar altele interzic.

 

Atunci cand criptomonedele vor avea un cadru legal in Romania vom vedea adevarata utilizate a lor. Vom putea vinde si cumpara orice cu ele. Si nu in ultimul rand vom putea folosii tehnologia blockchain in interesul nostru.

 

Sa ne uitam la atacull Killnet asupra site-uri guvernamentale romanesti. Daca acestea beneficiau de tehnologia blockchain ar fi fost imposibil de blocat. Dar utilizand tehnologia actuala, veche de anii de zile a fost foarte usor!

 

Tehnologia blockchain si criptomonedele poate fi tehnologia viitorului, depinde doar de noi cum alegem sa investim in ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.