Invata despre Crypto

Cardano – ce este si cum cumparam Cardano (ADA) in Romania

Cardano este o criptomoneda ce a zburat sub radar pana acum si ar putea fi pregatita pentru o crestere masiva.

 

Lansata in 2017, Cardano (ADA) este adesea denumita o criptomoneda de genaratia a treia. Se bazeaza pe ceeau ce au facut Bitcoin si Ethereum, urmarind in acelasi timp sa fie mai durabila si scalabila. Asta inseamna mai ecologic, mai rapid si mai sigur.

 

Chiar daca are un potential destul de mare, Cardano inca nu a intrat in atentia generala si este considerata una din criptomonedele de urmarit. Daca va ganditi sa cumparati iata ce ar trebuii sa stiti.

 

Cardano este eficient din punct de vedere energetic.

 

Un mare avantaj al Cardano este ca foloseste mai putina energie in comparatie cu Bitcoin si Ethereum. Cardano sase gigawati, BTC 130 terawati, ETH 50 terawati. Retineti ca un terawat este egal cu1000 gigawati. Cu alte cuvinte Bitcoin foloseste la fel de multa energie ca Argentina, care o populatie de aproximativ 45 milioane de locuitori. Cardano consuma la fel de mult ca 600 de case.

 

Acest lucru se datoreaza faptului ca, Cardano foloseste un alt sistem, numit dovada a mizei, pentru a verifica tranzactiile. Dovada mizei limiteaza numarul de dispozitive care verifica tranzactiile simultan, ceea ce mentine consumul de energie la un nivel rezonabil.

 

Fondatorul Cardano a ajutat la creearea Ethereum

 

Charles Hoskinson a facut parte din echipa ce a fondat Ethereum impreuna cu co-fondatorul sau Vitalik Buterin. Hoskinson dorea ca acesta sa fie un proiect comercial in timp ce Buterin dorea unul non-profit. Din cauza acestor dezacorduri, Buterin l-a eliminat pe Hoskinson din echipa Ethereum in 2014.

 

Hoskinson a inceput sa dezvolte Cardano in 2015 si are multe asemanari cu Ethereum. Ambele sunt blockchain-uri programabile pe care alte persoane le pot folosi pentru a dezvolta aplicatii si ambele folosesc contracte inteligente.

 

Poate gestiona un numar mare de tranzactii

 

Scalabilitatea a fost intotdeauna o mare problema pentru cele mai mari criptomonede. Bitcoin proceseaza aproximativ 5 tranzactii pe secunda, Ethereum aproximativ 15. Acest lucru duce la tranzactii mai lente si taxe mai mari. Visa, pe de alta parte, proceseaza aproximativ 1700 de tranzactii pe secunda.

 

In teste, Cardano a procesat aproximativ 257 de tranzactii pe secunda. Si intentioneaza sa adauge un alt substrat, numit Hydra, la blockchain-ul sau. Cu aceasta tehnologie ar putea procesa pana la 1 milion de tranzactii pe secunda.

 

Are o gama larga de utilizare

 

Este un proiect ambitios si exista multe utilizari potentiale a tehnologie sale intr-o varietate de industrii.

 

Un exemplu actual si real este parteneriatul cu Ministerul Educatiei din Etiopia. Blockchain-ul va stoca inregistrari rezistente la manipulare pentru 5 milioane de studenti etiopieni. Cand acei stundeti acceseaza studii superioare si locuri de munca, vor avea inregistrari disponibile in blockchain.

 

Este nevoie de cercetare intai

 

Unul dintre lucrurile speciale la Cardano este ca procesul sau de dezvoltare este evaluat de la egal la egal. Inginerii si expertii academici specializati in tehnologia blockchain si criptografie sunt esentiali in construirea sistemului.

 

Procesul de evaluare de la egal la egal inseamna ca, Cardano este tipul de criptomoneda cu evolutii lente si constante, nu unul care face schimbari rapide. Avantajul abordarii de la egal la egal este faptul capoate surprinde probleme de securitate care altfel ar putea duce ulterior la probleme mult mai grave.

 

Cum cumparam Cardano ADA in Romania?

 

ADA este prezenta pe cele mai mari exchange-uri din lume si puteti cumpara de pe Binance. Creati un cont, il verifati printr-un selfie si o fotografie la cartea de identitate si puteti achizitiona imediat dupa aprobare cu cardul. Va puteti inregistra prin acest link : Creaza cont Binance

 

Investitia in criptomonede este riscanta si poate duce la pierderea intregii sume investite. Inainte de a investii asigurativa-va ca intelegeti pe deplin piata crypto.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *