CryptomonedeInvata despre Crypto

Ethereum – ce este Ethereum si utilitate

Ethereum este a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare de piață după Bitcoin. Este, de asemenea, o platformă de calcul descentralizată care poate rula o mare varietate de aplicații – inclusiv întregul univers al DeFi.

Ethereum, care a fost lansat în 2015, este a doua cea mai mare criptomonedă după capitalizare de piață după Bitcoin. Dar, spre deosebire de Bitcoin, nu a fost creat pentru a fi bani digitali. În schimb, fondatorii Ethereum și-au propus să construiască un nou tip de platformă de calcul globală, descentralizată, care să asigure securitatea și deschiderea blockchain-urilor și să extindă aceste atribute la o gamă largă de aplicații.

Totul, de la instrumente financiare și jocuri la baze de date complexe, rulează deja pe blockchain-ul Ethereum. Și potențialul său viitor este limitat doar de imaginația dezvoltatorilor. Așa cum spune Fundația Ethereum nonprofit: „Ethereum poate fi folosit pentru a codifica, descentraliza, securiza și comercializa aproape orice.”

Ethereum a devenit un vehicul popular de investiții și un depozit de avere (și poate fi folosit, ca Bitcoin, pentru a trimite sau a primi valoare fără intermediar).

Blockchain-ul Ethereum permite dezvoltatorilor să construiască și să ruleze o mare varietate de aplicații: de la jocuri și baze de date avansate la instrumente financiare descentralizate complexe – ceea ce înseamnă că nu necesită o bancă sau orice altă instituție din mijloc.

Aplicațiile bazate pe Ethereum sunt construite folosind „contracte inteligente”. Contractele inteligente, precum contractele obișnuite pe hârtie, stabilesc condițiile unui acord între părți. Dar, spre deosebire de un contract de modă veche, contractele inteligente se execută automat atunci când sunt îndeplinite condițiile, fără a fi nevoie ca niciuna dintre părțile participante să știe cine se află pe cealaltă parte a tranzacției – și fără a fi nevoie de niciun fel de intermediar.

Ethereum, la fel ca Bitcoin, este un proiect open source care nu este deținut sau operat de o singură persoană. Oricine are o conexiune la internet poate rula un nod Ethereum sau poate interacționa cu rețeaua.

La fel ca blockchain-ul descentralizat al Bitcoin permite oricărui doi străini, oriunde în lume, să trimită sau să primească bani fără o bancă la mijloc, contractele inteligente care rulează pe blockchain-ul descentralizat al Ethereum permit dezvoltatorilor să construiască aplicații complexe care ar trebui să ruleze exact așa cum au fost programate fără timp de oprire, cenzură , fraudă sau interferență terță parte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *