Bitcoin – ce este Bitcoin

Bitcoin a fost creat de Satoshi Nakamoto, o persoană sau o echipă pseudonimă care a prezentat tehnologia într-o carte albă din 2008. Este un concept atrăgător de simplu: bitcoin este prezentat ca moneda digitala care permite tranzacții sigure peer-to-peer pe internet.

Spre deosebire de servicii precum Venmo și PayPal, care se bazează pe sistemul financiar tradițional pentru permisiunea de a transfera bani și pe conturile de debit / credit existente, bitcoin este descentralizat: oricare două persoane, oriunde în lume, își pot trimite bitcoin reciproc fără implicarea o bancă, guvern sau altă instituție.

Fiecare tranzacție care implică Bitcoin este urmărită pe blockchain, care este similar cu registrul unei bănci sau jurnalul fondurilor clienților care intră și ies din bancă. În termeni simpli, este o înregistrare a fiecărei tranzacții făcute vreodată folosind bitcoin.

Spre deosebire de registrul unei bănci, blockchain-ul Bitcoin este distribuit în întreaga rețea. Nici o companie, țară sau terță parte nu deține controlul asupra acesteia; și oricine poate deveni parte a acelei rețele.

Vor exista doar 21 de milioane de bitcoin. Este vorba de bani digitali care nu pot fi umflați sau manipulați în niciun fel.

Nu este necesar să cumpărați un bitcoin întreg: puteți cumpăra doar o fracțiune din unul dacă este tot ceea ce doriți sau aveți nevoie.

Ce este BTC?

BTC este abrevierea pentru bitcoin.

Criptomoneda Bitcoin este prima?

Da, bitcoin este prima criptomonedă pe scară largă, care este doar un alt mod de a spune bani digitali.

Există o definiție bitcoin simplă?

Bitcoin sunt bani digitali care permit tranzacții peer-to-peer sigure și fără probleme pe internet.

Care este prețul bitcoinului?

Prețul actual al Bitcoin poate fi găsit pe site-ul Coinbase, Binance sau orice site ce inregistreaza pretul cryptomonedelor

Bitcoin este o oportunitate de investiții?

Ca orice alt activ, puteți câștiga bani cumpărând BTC scăzut și vândând mare, sau puteți pierde bani în scenariul invers.

La ce preț a început Bitcoin?

Un BTC a fost evaluat la o fracțiune de penny american la începutul anului 2010. În primul trimestru al anului 2011, a depășit un dolar. La sfârșitul anului 2017, valoarea sa a crescut, ajungând la aproape 20.000 de dolari. Valoarea nui bitcoin astazi este de 55.000 de dolari.

One thought on “Bitcoin – ce este Bitcoin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *