Invata despre CryptoStiri

Sunt roboții de tranzacționare cripto legitimi?

Folosind inteligența artificială și coduri programate, roboții de tranzacționare cripto acționează ca sisteme automate de tranzacționare care execută tranzacții cu erori minime și nu necesită aproape nicio intervenție umană.

 

Deoarece tranzacționarea criptomonedelor are loc șapte zile pe săptămână, non-stop, roboții de tranzacționare cripto au apărut ca instrument de-facto pentru comercianții profesioniști de retail și investitorii instituționali pentru a urmări fiecare mișcare de pe piața criptomonedelor și a profita de pe urma acesteia.

Un bot de tranzacționare cripto este un program software care automatizează sarcinile de tranzacționare, cum ar fi selectarea, cumpărarea și vânzarea unei criptomonede pe baza unor parametri specifici stabiliți de către programatorul sau creatorul bot-ului.

 

Utilizând principii de inteligență artificială (AI), cum ar fi siguranța, obiectivitatea și încrederea, roboții de tranzacționare cripto pot fi configurați pentru a executa diferite strategii de tranzacționare cripto, cum ar fi cumpărarea de token-uri cripto subevaluate, adăugarea de noi criptomonede care au ajuns pe piață sau chiar tranzacționarea într-un coș de criptomonede pentru a profita de fluctuațiile de preț.

Deoarece roboții de tranzacționare cripto funcționează după reguli și condiții predefinite, aceștia îi împiedică pe investitori să cadă pradă emoțiilor și oferă o modalitate mai eficientă de tranzacționare pe piețele volatile de criptomonede.

Indiferent dacă un robot de tranzacționare cripto este configurat pentru a trimite semnale de tranzacționare sau pentru a merge pe ultimul kilometru și a executa o tranzacție, investitorii pot beneficia enorm de abordarea bazată pe logică și de automatizarea alimentată de AI.

 

Cum funcționează roboții de tranzacționare cripto?

 

Dezvoltate folosind scripturi de programare precum Python, Java, C , sau C#, roboții de tranzacționare criptografică folosesc API-uri pentru a interacționa cu diferite burse criptografice și pentru a executa tranzacții pe acestea.

Roboții de tranzacționare cripto trebuie să prelucreze date de la burse, să genereze semnale de tranzacționare din acestea, să calculeze riscul implicat și apoi să execute o tranzacție. Acest lucru se aplică la tranzacțiile de cumpărare sau de vânzare și se repetă pentru fiecare caz în care un robot de tranzacționare cripto interacționează cu o bursă cripto.

Utilizând chei API (Application Programming Interface) pentru a accesa contul traderului, un robot de tranzacționare cripto analizează mai întâi datele cu ajutorul algoritmilor de învățare automată și identifică tranzacțiile potențiale care îndeplinesc criteriile sale prestabilite.

 

Ulterior, acesta alocă capitalul proporțional cu riscul definit de trader și execută tranzacțiile prin trimiterea de ordine de cumpărare sau de vânzare către bursa de cripto-monede folosind API-ul său. Lungimea codului angajat într-un robot de tranzacționare cripto variază în funcție de numărul de strategii de tranzacționare pe care le poate implementa. În același timp, limbajul de programare utilizat se bazează pe nivelul de confort al creatorului bot-ului.

Acestea fiind spuse, cei mai avansați roboți de tranzacționare criptografică utilizați în prezent se bazează pe Python, în primul rând pentru că acesta este bine adaptat pentru crearea de software pentru tranzacționare algoritmică și dispune de biblioteci avansate de care dezvoltatorii se pot folosi.

 

Cât de mult succes au roboții de tranzacționare cripto?

 

Indiferent dacă sunt plătite sau gratuite, roboții de tranzacționare criptografică ar trebui selectați pe baza datelor privind performanța istorică, credibilitatea creatorului robotului și recenziile colegilor care l-au folosit înainte.

Este cunoscut faptul că cea mai mare parte a activității de tranzacționare de pe Wall Street este dominată de tranzacționarea algoritmică, care s-a accelerat în ultimul deceniu. Același lucru se reflectă acum și pe piețele de criptomonede, deoarece activitatea de tranzacționare a investitorilor instituționali continuă să ia amploare și depășește cu mult volumul de tranzacționare la care contribuie investitorii de retail.

Ca urmare, utilizarea roboților de tranzacționare este în creștere. Un număr tot mai mare de investitori privați utilizează unul sau mai mulți roboți de tranzacționare a criptomonedelor cu inteligență artificială pentru a-și îmbunătăți șansele de a obține profituri consistente pe piețele de criptomonede.

Cu toate acestea, deși există mulți roboți de tranzacționare criptografică gratuiți și plătiți, este important să înțelegem cum îndeplinesc acești roboți sarcinile pe care le promit susținătorii lor. Pentru ca un robot de tranzacționare cripto să ofere randamente pozitive pe bază netă, acesta trebuie să execute tranzacțiile cu o viteză fulminantă și să aibă erori zero sau neglijabile în codul său.

Strategiile de diversificare a riscurilor sunt folosite pentru a decide consistența profiturilor, deoarece chiar și o singură tranzacție fără acoperire ar putea pune în pericol profituri de zile și săptămâni de tranzacționare. Din partea traderului, este, prin urmare, esențial să ruleze mai multe roboți de tranzacționare și să le aleagă doar pe cele care au un istoric dovedit de producere a unor randamente substanțiale.

 

Sunt roboții de tranzacționare cripto legali și siguri?

 

În timp ce roboții de tranzacționare criptografică sunt legali și sunt folosiți pe scară largă de investitorii instituționali, mulți roboți falși sau prost codificați sunt vânduți unor investitori neînsemnați de către creatori anonimi de roboți.

În ciuda numeroaselor rezerve cu privire la statutul legal al roboților de tranzacționare cripto, rămâne faptul că acești roboți sunt utilizați în întreaga lume și sunt considerați a fi legali. Amploarea tranzacționării automatizate pe piețele financiare tradiționale a crescut și nu există niciun motiv să credem că piețele de criptomonede se vor descurca altfel.

Cu toate acestea, a fi legal nu este același lucru cu a fi sigur. Acest lucru este valabil mai ales pentru comercianții obișnuiți să tranzacționeze în volume mari în speranța de a obține profituri considerabile din modificări marginale ale prețului criptomonedei subiacente.

În timp ce un robot de tranzacționare cripto va ajuta, fără îndoială, la executarea unor tranzacții mari în câteva milisecunde, potențialul de a aduna pierderi uriașe este foarte mare dacă strategia de tranzacționare nu este suficient de bine testată. O componentă critică a dezvoltării unui sistem de tranzacționare de succes, backtesting-ul implică recrearea rezultatelor folosind date istorice și statisticile rezultate pentru a evalua succesul strategiei de tranzacționare.

În plus, piețele de criptomonede nu funcționează doar pe baza analizei tehnice, ceea ce necesită ca traderii să fie atenți la schimbările fundamentale sau la actualizările protocolului de bază al unei anumite criptomonede. Acest lucru este imposibil în cazul roboților de tranzacționare a criptomonedelor, deoarece aceștia se bazează pe calcule matematice bazate pe comportamente de stabilire a prețurilor pentru a depista și a executa tranzacții. Astfel, este esențial ca traderii să utilizeze roboți de tranzacționare cripto cu criptomonedele cu o bază fundamentală solidă și să își perfecționeze strategiile de tranzacționare pentru a genera profituri consistente.

 

Cât de mult costă un bot de tranzacționare cripto și se merită?

 

În timp ce cei mai populari roboti de tranzacționare cripto sunt oferite gratuit, acestea vin cu costuri asociate, cum ar fi comisioanele de tranzacționare și taxele de retragere, care trebuie evaluate înainte de a continua.

Atunci când aleg un robot de tranzacționare cripto, investitorii trebuie să cântărească avantajele și dezavantajele roboților de tranzacționare cripto „gratuit” în comparație cu cei care percep o taxă fixă de abonament lunar sau anual. Cei mai populari roboți de tranzacționare criptografică, cum ar fi Naga, Pionex, eToroX, nu taxează utilizatorii pentru vizualizare, dar au comisioane de tranzacționare începând de la doar 0,05% pentru fiecare tranzacție executată prin intermediul platformei lor.

Acest lucru este deosebit de relevant pentru cei ale căror volume zilnice de tranzacționare depășesc în mod regulat zeci de mii de dolari. Comisioanele de tranzacționare datorate pe parcursul unei luni ar putea fi mult mai mari decât taxa de abonament percepută de alți concurenți.

De exemplu, roboții de tranzacționare în cloud precum CoinRule și CryptoHopper oferă o perioadă de probă gratuită, după care utilizatorii pot fi taxați de la 19 dolari/lună până la 450 de dolari/lună, în funcție de planul și gama de servicii selectate. Aceste roboți de tranzacționare sunt mai logice pentru investitorii cu volume mari de tranzacționare și care doresc să se bucure de aceste servicii de oriunde în lume.

Acestea fiind spuse, investitorii sau traderii care doresc să achiziționeze sau să închirieze un robot de tranzacționare cripto trebuie să verifice dacă bursa lor de criptografii acceptă roboți. De exemplu, CoinBase nu permite roboților de tranzacționare să interacționeze cu platforma sa, oferind această utilitate cu platforma CoinBase Pro.

Cu toate acestea, Coinbase anunțând că platforma CoinBase Pro va înceta să mai existe până la sfârșitul anului 2022, toate funcțiile avansate de tranzacționare, inclusiv utilizarea roboților de tranzacționare, vor fi disponibile pentru toți utilizatorii săi până la începutul anului 2023. Pe de altă parte, bursele precum Binance, pe de altă parte, susțin o serie de roboți de tranzacționare criptografică și sunt mult mai potrivite pentru cei care doresc să se complacă în tranzacționarea de mare viteză alimentată de acești roboți.

One thought on “Sunt roboții de tranzacționare cripto legitimi?

  • 99% din volumul actual de tranzactii , nu numai crypto , este facut de boti.
    In ziua de azi nu ai nici o sansa sa tranzactionezi , folosind doar „flerul personal” cand sunt boti care realizeaza milioane de calcule inainte de a lua decizia de vanzare sau cumparare… ca sa nu mai vorbim de viteza . Un bot poate cumpara+vinde= profit in cateva secunde

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *