Proiectul romanesc Elrond – ce este si cum cumparam criptomoneda Elrond

Elrond este o platforma romaneasca bazata pe blockchain, construita pentru viteza, securitate si scalabilitate. Utilizeaza o rotatie inovatoare asupra tehnologiilor actuale pentru a creea o retea puternica.

 

Daca sunteti in lumea criptomonedelor cu siguranta ati auzit de trilema scalabilitatii.

 

Problema scalabilitatii :

 

Cele trei caracteristici principale ale unei retele blockchain mature (scalabilitate, securitate si descentralizare) sunt imposibil de realizat utilizand tehnologia actuala, in special Proof of Work (POW), algoritmul de consens utilizat de Bitcoin.

 

De exemplu Ethereum, cea mai importanta retea blockchain din lume, este afectata de probleme de scalare legate in mare masura de POW-ul sau si incearca sa rezolve problema prin Proof of Stake (POS) prin mult asteptata versiune ETH 2.0 .

 

De cand a fost inventat Ethereum de Vitalik Buterin in 2015, a aparut un intreg subsector al proiectelor de criptomonede dedicate rezolvarii trilemei de scalabilitate.

 

Ce este Elrond?

 

Anuntat in 2019, Elrond se descrie ca o platforma blockchain scalabila, rapida si sigura pentru aplicatii distribuite, cazuri de utilizare ale intreprinderilor si noua economie a internetului.

 

Proiectul Elrond sustine ca rezolva trilema scalabilitatii cu o imbunatatire de 1000 ori a vitezei, scalei, costurilor si a experientei utilizatorului.

 

Suna grozav, dar…

 

Cum functioneaza?

 

Elrond incearca sa creasca randamentul intregii tranzactii in retea pe secunda cu o tehnica de scalare numita Adaptive State Sharding. De asemenea, introduce o abordare noua asupra blockchain-ului numita Secure Proof of Stake (SPoS).

 

Acum cum functioneaza Elrond?

 

Adaptive State Sharding

 

Abordarea optimima a distributiei blockchain trebuie sa ia in considerare avantajelor tuturor celor 3 tipuri de sharding :

  • state sharding, unde istoricul intregii retele este impartit in diferite fragmente.
  • transaction sharding, sau partajarea tranzactiilor, aici fiecare nod tine o evidenta a starii generale a intregii retele.
  • network sharding, sau partajarea in retea, gestioneaza modul in care nodurile sunt grupate in fragmente si pot optimiza comunicarea.

 

Partajarea de stare adaptiva (Adaptive State Sharding), functioneaza ca o solutie la enigma scalabilitatii prin imbunatatirea comunicarii si cresterea performantei si eficientei retelei. Reteau Elrond realizeaza acest lucru combinand toate cele trei tipuri de partajare intr-o singura solutie ce permite procesarea paralela la toate nivelurile.

 

Fragmentele sunt sectiuni mai mici ale retelei Elrond si sunt utilizate pentru scalare. Fiecare fragment trateaza o parte a retelei (conturi, contracte inteligente, blockchain) si procesarea tranzactiilor. Astfel fiecare fragment poate procesa doar o fractiune din tranzactii in paralel cu alte fragmente.

 

Secure Proof of Stake (SPoS)

 

SPoS este abordarea Elrond asupra consensului in ceea ce priveste blockchain-ul. Acesta elimina „deseurile” din calculul POW prin stake. Astfel se elimina posibilitatea ca cineva sa creeaze un bloc in retea in functie de cantitatea de criptomoneda ce o detine fata de alti utilizatori.

 

Protocolul de consens de tip BFT al Elrond mentine un nivel de securitate ridicat prin esantionarea aleatorie  si amestecarea nodurilor de retea pentru a prevenii coliziunea intre ele.

 

Elrond si Romania.

 

Elrond este un produs romanesc, creeat in special pentru a aduce un plus in lumea crypto. Acest proiect doreste sa revolutioneze unuversul crypto si este apreciat foarte mult international da incepe sa prinda si intern. Romanii incep sa prinda gustul tehnologiilor inovatoare si asta nu poate decat sa ne bucure.

 

Cum cumparam criptomoneda Elrond in Romania?

 

Criptomoneda proiectului Elrond este EGLD, iar aceasta este disponibila pe toate cele mai mari exchamge-uri din lume cum ar fi Binance sau Coinbase. Pentru a achizitiona EGLD este necesar doar sa va facesti cont pe aceste aplicatii de schimb criptomonede, sunt sigure si usor de utilizat.

 

Investitia in criptomonede este foarte riscanta mai ales din cauza ca piata este foarte volatila. Investiti cu prudenta si intotdeauna cercetati despre proiect inainte de a investii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *