Marile brand-uri iau in serios NFT-urile

Budweiser si Visa se adauga la lista marilor brand-uri ce cumpara si promoveaza NFT-urile in ultimele saptamani.

 

Budweiser s-a urcat cu madrie la bordul trenului NFT si nu este singurul nume mare care o face saptamana asta.

 

Gigantul berii si-a schimbat marti logo-ul de la profilul de Twitter cu o racheta NFT desenata manual, pe care a cumparat-o pentru 8 ETH si a inregistrat si un nume de domeniu, beer.eth pentru care a platit 30 ETH (aproximativ 100.000$). NFT-ul a fost proiectat de artistul Tom Sachs ca parte a seriei Rocket Factory NFT.

 

Budweiser este doar cel mai recent nume de pe lista marilor brand-uri ce au inceput sa adopte NFT-urile, jetoane unice bazate pe reteaua blockchain ce pot reprezenta tot felul de lucrari de arta fizice sau digitale, videoclipuri sau opere muzicale.

 

Luni, gigantul VISA a aparut in prim plan dupa ce a platit 165.000 $ pentru un NFT CryptoPunk, unul dintr-o serie de 10.000 de avatare pixelate din 2017. NFT-urile CryptoPunk  se vand acum cu milioane de dolari zilnic, iar anuntul Visa a clarificat faptul ca Visa considera ca NFT-urile pot fi considerate arta. „In ultimi 60 de ani Visa a construit o colectie de artefacte comerciale istorice – de la primele carti de credit pe hartie pana la masina zip-zap. Astazi, pe masura ce intram intr-o noua era a comeertului, NFT-urile, Visa saluta CryptoPunk #7610 in colectia noastra „A scris Visa intr-un tweet.

 

Iar vineri, Arizona Iced Tea a anuntat ca a cumparat un NFT Bored Ape din seria fierbinte Bored Ape Yacht Club. Brandul de bauturi doreste sa foloseasca NFT-ul in materialele sale de marketing.

 

Totul este un semn clar ca acest al doilea val al boom-ului NFT este diferit de cel din martie si aprilie cand marci precum Charmin, Taco Bell sau Pizza Hut se grabeau sa isi scoata propriile NFT-uri care descriu propriile produse.

 

Visa cumpara un NFT dintr-o colectie deja existenta, ceea ce arata ca o companie majora de carduri de credit – una care este foarte precauta in ceea ce priveste alinierea marcii sale cu orice partener, vede valoarea artistica, castigul financiar si reputatia pozitiva din imbratisarea NFT-urilor.

 

Visa doreste accesul la comunitatea NFT, ceea ce este un semn clar ca pe viitor se pot adopta si criptomonedele in general. Acelasi lucru este valabil si pentru Budweiser care a inregistrat un domeniu .eth.

 

 

One thought on “Marile brand-uri iau in serios NFT-urile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *